Followers

Wednesday, November 27, 2013

saye kuat nangis


 
 
taktahu kenapa kalau ada perkara yg berlaku yg menyedihkan ke,atau terbaca kisah sedih org lain ,atau kena marah ke,atau kerja sekolah  xsiap atau lain3 punca, mesti saye nangis,kadang3 saya cover muka depan orang konon3 tahan air mata laa, tapi memang xkan tertahan punya,mesti nak mengalir,contoh macam dalam tv cerita anak die hilang lepas pergi kedai beli megi , air mata aku macam hujan, tu baru dalam tv,kalau dalam reallife xtawu nak cakap air mata macam ribut ke taufan ke ape,hihi.

dulu aku penah cerita yg aku terjumpa budak autism kat kidzania klik sini.then aku nak xnak kene layan die, so bila dah macam tu aku xnak la menagis , sebab kita depan orang kan xkan laa nak layan kids tu dengan muka sembab baru lepas nangis, so saye tahan kan juga, tapi memang x tertahan, sy lemah dengan air mata sendiri, so kesimpulannya haritu saye pass jela tugas menghandle kids tu  dekat partner saya ,saye pun menenangkan diri dari digenangi air mata.siap kawan3 lain risau tengok saya,mereka semua fikir saye telah dipukul oleh kids tu, padahal tekanan perasaan saye je sume tu,hihi

begitu juga bila saya baca kisah sedih, bila terbaca kisah kanak3 autism automatik airmata saya akan mengalir sederas sungai kelang.huish. macamaneni sy pun konfius, sebenarnya saya teringat dekat kids yg datang kidzania dulu tu laa jadi semakin laju je air mata nii.sobsob..

bila dah nangis mata mesti jadi sembab kan, so bagi nak mengelakkan dari diperasan oleh membe seofis saya buat3 bersin, yela kadang3 kita bersin kan sampai keluar air mata. so membe mesti xperasan punya, pandai x saye berlakon.hihi,oke lah itu je nak cerita pada harini.

sekian.

ps. kata ganti nama yg digunakan (saya) bagi menghadirkan elemen sedih dalam diri pembaca,hihi

3 comments:

  1. Pandainya berlakon. Tengok pun dah tau kuat nangis...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi.sy bole berlakon drama nangis nangis nii, hee,

      Delete